divendres, 11 de gener del 2008

Arròs caldòs de llagosta


Ingredients :

500 gr d'arròs
2 Llagostes
4 escamarlans
4 gambes
1 cueta de rap
1 sípia mitjana
1 pebrot vermell
2 cebes grans
4 grans d'all
3 tomàquets madurs
Fumet de peix

Picar la ceba i l'all finament, ratllar els tomàquets, tallar el pebrot a daus. Netejar la sípia i tallar-la també a daus. Netejar la cua de rap i tallar. Reservar tot.

A la paella posar un raig d'oli i saltejar les gambes i els escamarlans lleugerament, retirar i reservar. Sofregir el rap tallat a daus i salpebrat lleugerament, retirar i reservar. Sofregir el pebrot, retirar i reservar. Sofregir la sípia tallada a daus salpebrada lleugerament, retirar i reservar.

Fer un sofregit amb l'all, la ceba i el tomàquet en aquest ordre. Ha de quedar un sofregit molt fosc i cuit molt poc a poc, afegint aigua de tant en tant.

Quan el sofregit estigui melós afegir la sípia i el pebrot i donar unes voltes a foc fort. Remullar amb una miqueta de fumet i deixar reduir. Quan hagi reduït, afegir el rap i posar tot el fumet (3 parts de fumet per 1 d'arròs). Quan bulli afegir l'arròs. Rectificar de sal. Coure durant 15 minuts. Afegir les gambes, els escamarlans i les llagostes partides per la meitat. Tapar i deixar coure dos minuts. Servir ràpidament.

Amanida de pinyons, pipes i nous amb vinagreta dolça de módena


Ingredients :


Enciams varis

Pinyons

Pipes pelades

Nous

Olives verdes

Oli d'oliva

Vinagre de Mòdena

Sucre


Netejar els enciams i tallar a talls grossos. Barrejar en un vol tots els enciams, les pipes, els pinyons i les nous. Fer una vinagreta barrejant amb una cullereta primer l'oli i el sucre, quan hagi emulsionat una mica, afegir poc a poc el vinagre sense deixar de remenar sempre cap a la mateixa direcció. Afegir a l'amanida i barrejar bé. Emplatar l'amanida i servir.

Amanida d'alls en vinagre, alvocat i kanikama


Ingredients :


Enciam

Escarola

1 Alvocat

1 cabeça d'alls

Kanikama (carn de cranc, palets de mar)

Tomàquet cherry

Olives verdes

Vinagre de vi blanc

Oli d'oliva verge

1 cullera sopera de Sucre



Una setmana abans cal posar els alls pelats coberts totalment en un pot i tapat amb vinagre blanc, oli d'oliva i una cullerada de sucre. De tant en tant moure el pot perquè es barregi l'oli i el vinagre.

A l'hora de fer l'amanida, netejar els enciams i l'escarola. Emplatar i posar les olives, el Kanikama tallat a trossets i els alls en vinagre i els tomàquets cherry. Partir per el mig l'alvocat i treure la carn amb una cullereta i afegir-ho a l'amanida. Amanir amb sal maldon i oli d'oliva.