diumenge, 13 de gener del 2008

Amanida de contrastos i vinagreta Espinaler


Ingredients


Enciams

Olives verdes

Parmesà

Cors de carxofa

Cogombrets en vinagre

Cebetes en vinagre

Formatge fresc d'untar

Tomàquets cherry

Pernil salat

Salsa Espinaler.


Netejar els enciams i tallar a trossos grossos.

Fer virutes amb el parmesà.

Tallar el pernil salat a trossos grans i passar-los per la paella sense oli fins que quedin cruixents.

Emplatar posant tots els ingredients citats.

Fer una vinagreta amb oli d'oliva, vinagre de Mòdena i la salsa espninaler. Amanir abundantment.

Pop, pebre dolç i anet


Ingredients


500 gr Pop

Oli d'oliva verge

Sal Maldon

Pebre vermell dolç

Anet


Bulli el pop de la manera tradicional. Enganyar-lo 3 vegades, treien i entrant de l'aigua bullint. A la tercera vegada deixar-lo dins i bulli durant uns 30 minuts. (Si el pop no es congelat, cal estovar-lo una mica o congelar-lo dies abans). Deixar-lo refredar.

Tallar el pop i emplatar. Amanir amb sal Maldon, pebre dolç, anet i oli d'oliva.

Versió Japonesa de l'escalivada amb bacallà


Ingredients


4 Patates petites

2 Pebrots Vermells

a Albergínies

200 gr de Bacallà Salat esqueixat

8 espàrrecs verds

Bròquil verd

Fideus xinesos

Salsa Soja

Oli d'oliva

Sal maldon




Escalivar les patates, els pebrot i les albergínies. Deixar refredar i reservar. Blanquejar el bròquil verd. Reservar. Dessalar el Bacallà esqueixat durant unes hores amb aigua freda. Anar cambiant l'aigua. Un cop dessalat i escorregut, amanir-lo amb oli d'oliva. Marcar els espàrrecs a la planxa. Posar els fideus xinesos 3 minuts amb aigua molt calenta. Escórrer i saltejar amb unes gotes d'oli i salsa soja.

A la hora d'emplatar fer un timbal amb un motlle quadrat. Posar les patates pelades i tallades a llesques. Després posar el pebrot a tires i l'albergínia. Al damunt posar el bacallà prèviament amanit amb oli d'oliva. A sobre de tot posar un grapat de fideus xinesos. Retirar el motlle. Salsejar amb unes gotes de salsa soja, posar els espàrrecs i el bròquil com a decoració.