dimecres, 23 de gener del 2008

Cloïses i carxofes


Ingredients

250 gr Cloïsses
6 Carxofes
4 dents d'all
Vi blanc
Fumet de peix
Oli

Tallem les carxofes a quarts i les coem salpebrades amb una mica d'oli, afegim l'all tallat molt petit i les cloïsses.
Afegim de seguida el vi blanc, deixem reduir i posem 1 tassa de fumet de peix. Coem lleugerament perquè sobrin les cloïsses del tot.
Piquem el julivert i el posem per sobre.

Recepte per a 4 persones.

Macedonia de fruita, gelé de fruites de bosc i batut cremós de maduixots


4 Peres
2 Pomes
3 Kiwis
2 plàtans
4 préssecs
1 llauna de pinya almibar
200 gr Maduixots o maduixes
20 cl de nata líquida
40 cl suc de fruites
50 gr Sucre
10 cl aigua
1 fulla de cua de peix


Pelem i tallem totes les fruites a daus petits, excepte el plàtan que el tallarem a rodelles. Les posem en un vol juntament amb el suc de fruites i reservem.
Amb l'aigua i les fruites de bosc fem una gelé triturant les fruites juntament amb els 50 cl d'aigua i una mica de sucre. Posem la cua de peix en remull amb aigua uns minuts i després l'afegim al triturat de fruites de bosc. Remenem i deixem reposar perquè la gelatina quedi presa, així obtindrem una gelé.
Fem un batut cremós amb la nata líquida, els maduixots i sucre passant-ho tot per el minipimer o trituradora. Ho posarem en un vol i batrem una estona perquè emulsioni. Reservem.
Amb una cullera remenem la gelé perquè es trenqui i quedi com si fos gel picat.
Emplatem la Macedònia i acompanyem amb la gelé de fruites del bosc i el batut cremós de maduixots.

Vídeo de Juan Mari Arzak

Vídeo Ferran Adrià