dijous, 31 de gener del 2008

Suquet de peix a l'estil mariner



  • Ingredients :

    -2 cues de rap
    - 4 trossos de escrita
    - 4 gambes
    - 4 escamarlans
    - 100 gr de cloïsses
    100 gr musclos de roca
    - 4 patates mitjanes
    - 2 dents d'all
    - 6 tomàquets madurs
    - Oli d'oliva
    - 1 got de Vi blanc
    - 50 gr farina
    - 1/2 lt. Fumet de peix

    Per la picada :

    - 10 ametlles torrades
    - 10 avellanes
    - 3 dents d'all
    - 2 llesques de pa sec

    En una cassola fonda fem un sofregit amb l'all i els tomàquets madurs ratllats o triturats.
    El sofregit a d'anar coent poc a poc, i anem afegit unes gotes d'aigua si fa falta. Quan el sofregit està fet afegim el vi blanc i deixem reduir.
    Fem un roux amb la farina i el sofregit i ho mullem amb el fumet. Posem a bullir.

    Pelem i trenquem les patates i les posem a coure a la cassola. Rectificar de sal.
    Mentre cou la patata, preparem la picada, fregint prèviament el pa sec amb oli. Piquem els fruits secs, l'all i el pa sec fregit fins a obtenir una picada homogènia. Es pot fer al morter o en una picadora.
    Quan les patates estan gairebé cuites, salpebrem el peix i el posem a la cassola ben repartit juntament amb les gambes, escamarlans, cloïsses i musclos. Deixar coure just 5 minuts i afegir la picada. Tapar i donar un últim cop de foc.