- Ingredients :
-2 cues de rap
- 4 trossos de escrita
- 4 gambes
- 4 escamarlans
- 100 gr de cloïsses
100 gr musclos de roca
- 4 patates mitjanes
- 2 dents d'all
- 6 tomàquets madurs
- Oli d'oliva
- 1 got de Vi blanc
- 50 gr farina
- 1/2 lt. Fumet de peix
Per la picada :
- 10 ametlles torrades
- 10 avellanes
- 3 dents d'all
- 2 llesques de pa sec
En una cassola fonda fem un sofregit amb l'all i els tomàquets madurs ratllats o triturats.
El sofregit a d'anar coent poc a poc, i anem afegit unes gotes d'aigua si fa falta. Quan el sofregit està fet afegim el vi blanc i deixem reduir.
Fem un roux amb la farina i el sofregit i ho mullem amb el fumet. Posem a bullir.
Pelem i trenquem les patates i les posem a coure a la cassola. Rectificar de sal.
Mentre cou la patata, preparem la picada, fregint prèviament el pa sec amb oli. Piquem els fruits secs, l'all i el pa sec fregit fins a obtenir una picada homogènia. Es pot fer al morter o en una picadora.
Quan les patates estan gairebé cuites, salpebrem el peix i el posem a la cassola ben repartit juntament amb les gambes, escamarlans, cloïsses i musclos. Deixar coure just 5 minuts i afegir la picada. Tapar i donar un últim cop de foc.
dijous, 31 de gener del 2008
Suquet de peix a l'estil mariner
Subscriure's a:
Missatges (Atom)