Ingredients :
Per fer el caldo :
1/2 gallina
1/2 pollastre
1 peu de porc
1 os de pernil sec
100 gr cansalada
2 ossos d'espinada
2 ossos de genoll de vedella
50 gr Segí
200 g. de cigrons remullats
1 col verda
1 nap
4 pastanagues grosses
1 porro gros
fulles d'api
8 patates mitjanes
1 botifarra negre
Per la pilota :
2 botifarres de pagès
Pa sec
Llet
1 rovell d'ou
Farina
All i julivert
En una olla grossa posar tots els ingredients de la primera columna amb aigua freda i posar a bullir de 3 a 4 hores a foc no molt fort. Cal bullir tapat.
Passat aquest temps, afegim les patates senceres pelades. Bullir 10 minuts més.
Mentre bullen les patates, fem la pilota, mesclant la carn de les butifarres amb molla de pa amb llet, 1 rovell d'ou, all picat i julivert... ho barrejem tot molt bé... i fem unes pilotes amb l'ajuda de la farina perquè no s'enganxi la carn a les mans.
Afegirem les pilotes a l'escudella i deixarem bullir 10 minuts més.
Colem el resultat amb precaució dins una olla més petita i separem el que son les patates i la pastanaga per una banda i la carn per una altre.
Afegim galets o una altre pasta a la sopa i ho posem a coure.
Servir la patata, la pastanaga i la carn i tot seguit menjar la sopa.
Per fer el caldo :
1/2 gallina
1/2 pollastre
1 peu de porc
1 os de pernil sec
100 gr cansalada
2 ossos d'espinada
2 ossos de genoll de vedella
50 gr Segí
200 g. de cigrons remullats
1 col verda
1 nap
4 pastanagues grosses
1 porro gros
fulles d'api
8 patates mitjanes
1 botifarra negre
Per la pilota :
2 botifarres de pagès
Pa sec
Llet
1 rovell d'ou
Farina
All i julivert
En una olla grossa posar tots els ingredients de la primera columna amb aigua freda i posar a bullir de 3 a 4 hores a foc no molt fort. Cal bullir tapat.
Passat aquest temps, afegim les patates senceres pelades. Bullir 10 minuts més.
Mentre bullen les patates, fem la pilota, mesclant la carn de les butifarres amb molla de pa amb llet, 1 rovell d'ou, all picat i julivert... ho barrejem tot molt bé... i fem unes pilotes amb l'ajuda de la farina perquè no s'enganxi la carn a les mans.
Afegirem les pilotes a l'escudella i deixarem bullir 10 minuts més.
Colem el resultat amb precaució dins una olla més petita i separem el que son les patates i la pastanaga per una banda i la carn per una altre.
Afegim galets o una altre pasta a la sopa i ho posem a coure.
Servir la patata, la pastanaga i la carn i tot seguit menjar la sopa.