dijous, 7 de febrer del 2008

Carpaccio d'escamarlans i gambes



  • Ingredients :

    400 gr escamarlans

    100 gr gambes

    Oli d'oliva
    Sal maldon
    Cebollí
    Anet

    Pelem les gambes i els escamarlans en cru. Les reservem.
    En un plat de la mida que servirem el carpaccio hi posem un paper film i posem 1/4 part dels escamarlans i de les gambes repartides damunt del paper film i el més juntes possibles, amb un altre paper film tapem de nou.

    Amb un plat similar apretar des de sobre fins que els escamarlans i les gambes estiguin ben aixafades. Retirem el plat i posem el resultat al congelador sense treure el film.

    Fem aquesta operació 4 vegades, una per cada comensal.

    Al moment de servir, treure del congelador, treure el film i emplatar. Amanir amb oli d'oliva, sal maldon , Anet i cebollí picat.

Brotxeta de bolets, filet de porc i soja



  • Ingredients :

    100 gr Xampinyons
    100 gr Gírgoles
    4 Rovellons
    4 Múrgoles
    200 gr shi-taque (bolets xinesos)
    1 filet de porc sencer
    Salsa Soja
    Cebollí
    Sake de roses (o qualsevol vi dolç)
    4 brotxetes de metall

    Netejar els bolets, i en cas que siguin exegeradament grossos tallar los per la meitat. Enfilar-los al pal de la brotxeta i posar-los en una bandeja de forn amb un preparat d'oli d'oliva i salsa soja. Coure lleugerament uns minuts a 120ºC.
    Tallar el filet en 4 trossos i marcar-lo en una paella amb una mica d'oli, retirar i flamejar amb el sake. Afegir un raig de salsa soja i els filets. Donar unes voltes i emplatar picant el cebollí pel damunt.

    Aquesta recepte es per a 4 persones. Atenció, no hem salat ni els bolets ni la carn perquè la salsa soja és suficientment forta de sal. En cas que un cop finalitzat el plat es desitgi més gustós, salpebrar al moment amb sal gruixuda.