diumenge, 10 de febrer del 2008

Tàrtar de tonyina, pop, olivada i soja


Ingredients :

400 gr de tonyina fresca
100 gr pop cuit
2 escalunyes
6 cogombrets en vinagre
10 gr de tàperes
1 Cullerada de mostassa de Dijon
1 clara d'ou bullida
Salsa Perryns
Tabasco
Salsa Soja
4 llesques de pa de motlle
100 gr olives negres sense pinyol
Oli d'oliva
Vinagre de Mòdena

Preparem l'olivada picant finament les olives i barrejant-les amb oli d'oliva. Reservem
Netegem bé la tonyina treien tot el que sigui pell, os, nervi etc... i la piquem finament.

Preparem una salsa tàrtara picant finament els cogombrets, les escalunyes, les tàperes i la clara d'ou i ho barregem amb la mostassa que prèviament haurem emulsionat amb oli d'oliva, un raig de salsa soja, perryns i dues gotes de tabasco.
Piquem el pop cuit i ho barregem amb la salsa tàrtara.

Afegim la tàrtara a la tonyina i ho acabem d'amanir amb sal gruixuda i oli d'oliva si cal.

Amb un motlle tallem una llesca de pa de motlle i la torrem.

Pintem el plat amb una barreja de salsa perryns, salsa soja i vinagre de Mòdena. Al damunt posem la llesca de pa torrat i amb l'ajuda del motlle posem el tàrtar de tonyina al damunt.

Salsajem una mica de salsa tàrtara que haurem guardat i l'olivada.