dimarts, 1 d’abril del 2008

Galtes "semi sucrées-brûlées", trompetes de la mort i cebetes glasejades

Ingredients :

4 galtes de porc o vedella desossades
2 cebes
2 dents d'all
2 tomàquets madurs
2 pastanagues
1/2 got de Brandy
1 cullera de sucre


50 gr trompetes de la mort deshidratades

Per les cebetes glasejades:

16 cebetes petites
Vinagre de vi negre
1 cullereta de sucre
30 gr de mantega



Posar les trompetes en remull en aigua tèbia durant 1 hora. Reservar.

En una cassola marquem les galtes, lleugerament salpebrades, amb un raig d'oli a foc fort per les dues bandes fent que quedi una crosta cruixent. Retirem i reservem.

Piquem la ceba de figueres, l'all, la pastanaga i els tomàquets a daus petits i els posem a sofregir a la mateixa cassola on hem marcat les galtes. Sofregim a foc fluix intentant que quedi un sofregit melós i confitat. Si cal, afegir un raig d'aigua cada cop que veiem que queda sec. Coure més o menys 1 hora. Posar el brandy i reduir.

Afegir les galtes a la cassola i cobrir amb aigua. Coure ben bé 2 hores i mitja.
Retirar les galtes, reservar.

Triturar la salsa per amb el turmix. Passar per el colador xinès. I reduir a la meitat. Afegir les trompetes i Reservar.

Per les cebes glasejades:

Pelar les cebetes i deixar-les enteres.
Posar-les a bullir amb aigua,sal i vinagre sense que arribi a cobrir-les. Coure a foc molt fluix fins que es consumeixi tot el líquid. Un cop consumit, afegir un dau de mantega, el sucre i saltejar.


Finalitzar el plat:

Tallar les galtes a llesques, ensucrar una banda i marcar a la paella sense oli fins que el sucre quedi caramel·litzat i la galta calenta.

Posar al mig del plat amb la banda caramel·litzada cap amunt. Salsejar amb la salsa i les trompetes i acompanyar amb les cebetes glasejades.