
Brotxeta de peus de porc a la brasa i gambes. Holandesa de trufa
Ingredients :
6 peus de porc bullits
12 gambes grosses
Sal gruixuda
4 brotxetes
100 gr de mantega
1 tòfona negre petita
1 rovell d'ou
Oli d'oliva verge
Desossem els peus de porc. Si estan molt freds i costa desossar-los, els escalfem una miqueta al microones.
Tallem cada peu de porc en 3 o 4 trossos depenen de lo grossos que siguin.
Pelem les gambes amb precaució. (Reservem els caps i la carcassa per fer una crema de marisc que acompanya molt bé a aquest plat coma entrant).
Enfilem les brotxetes intercalant un tall de peu, una gamba, així fins a tenir 4 brotxetes.
Per fer la holandesa de trufa, posem a fondre la mantega al microones juntament amb la meitat de la ratlladura de la tòfona. En un bol i amb l'ajuda d'una barilla, batem l'ou i anem afegint la mantega fosa com si féssim una maionesa. Acabem d'afegir la resta de la ratlladura de tòfona. Reservem en tebi.
Marquem les brotxetes a la planxa o a la paella amb unes gotes d'oli d'oliva. Servim calent, acompanyat de la holandesa trufada i cebollí picat al damunt de la brotxeta.