dimarts, 24 de juny del 2008

Gravlax de salmó sobre pà de mel torrat


1 kg de salmó filetejat i amb la seva pell
2 cullerades de sal grossa marina
2 cullerades de sucre
1 cullerades de vodka
1 cullereta de pebre negre
50g d'anet fresc picat
16 rodelles de pa d'espècies de mel.

Barrejar la sal i el sucre i posar 5 cullerades d'aquesta barreja al fons d'una safata.
Col·locar un filet de salmó amb la pell tocant a la safata. Afegir el vodka i posar el pebre. Posar per sobre 4 cullerades de sal i sucre i espolvorejar amb la meitat d'anet.
Col·locar l'altre filet al damunt i afegir la resta de la barreja de sal i sucre per sobre. La pell ha de quedar a sobre.
Tapar el salmó amb paper de forn i a continuació amb paper d'alumini. Col·locar damunt la taula i un pes d'uns 2kg sobre. Refrigerar 48 hores. Cada 6 hores escórrer el líquid que s'hagi acumulat a la safata. Donar la volta al salmó i refrigereu-lo 48 hores més.
Passat aquest temps retirar de la nevera i 30 minuts després treure la pell i tallar a làmines fines. Reservar.

Torrar el pa de mel, untar amb margarina vegetal i afegir dues làmines fines de Gravlax de salmó.