diumenge, 29 de juny del 2008

Rap en papillota la infusió de bolets, amb crema de verduretes i múrgoles

Ingredients :

4 cues de rap

2 Pastanagues
1 porro gran
4 fulles d'api
2 cebes de figueres

12 múrgoles
Oli d'oliva verge
Sal maldon
10 cl de vi blanc
10 cl de fumet de peix

Per la infusió de bolets :

50 gr de bolets secs (ceps, trompetes, cama secs, camagrocs...)
30 cl Aigua mineral

Fem la infusió de bolets. Els posem amb l'aigua mineral a 90-100ºC i deixem in-fusionar fins que l'aigua estigui totalment temperatura ambient.

Amb les verdures fem una crema espessa, posant-les a bullir amb poca aigua (just cobrir les verdures) Un cop cuites, les triturem i deixem reduir fins que ens quedi prou espessa, Salpebrem. Reservem en calent.

Preparem els 4 Papillotes de rap, salpebrem el peix, i el remullem amb una mica de la infusió de bolets, un raig d'oli, un raig de vi blanc i un raig de fumet. Damunt del peix hi posem les múrgoles. Tapem els papillotes i posem al forn a 150ºC durant 10 minuts.

Per muntar el plat, desmuntem els papillotes. Trèiem el peix i el posem en un plat fondo juntament amb el suc de la cocció. Fem 3 quenefes de crema de verduretes i al damunt de cada quenefa una múrgola.

Aquest plat s'ha de menjar amb forquilla i cullera, doncs el caldo de cocció és un component més d'aquest plat.

Recepta per a 4 persones.