diumenge, 27 de juliol del 2008

Tartar de caviar i alvocat cremós

Ingredients :

Per el tàrtar:

40 gr de ous de salmó
40 gr de ous de truita
40 gr de ous de Mujol

4 cogombrets en vinagre
1 culleradeta de tàperes
1 escalunya petita
1 ou fresc
1 culleradeta de mostassa de Dijon pasta. (sense gra)
1 culleradeta de salsa perryns
1 culleradeta d'oli d'oliva.

Per el cremós d'alvocat :

2 alvocats
Oli d'oliva
Sal i pebre


Piquem tots els ingredients per el tàrtar ben fi. Separem el rovell de l'ou de la clara. Guardem el rovell.
En un bol, posem una culleradeta de mostassa de dijon en pasta, afegim l'oli d'oliva i lliguem. Afegim tots els ingredients picats i la salsa perryns i remenem. Deixem reposar tapat amb un paper film dins la nevera.

Obrim els alvocats i en treiem la polpa. En un bol amb l'ajuda d'una forquilla la aixafem fins a obtenir un puré. Salpebrem. Afegim poc a poc un raig d'oli d'oliva i anem remenant fins a obtenir una textura melosa i lligada.

A la hora d'emplatar, afegim el caviar dins la mescla del tàrtar i remenem poc a poc per no trencar els ous.

Muntar el plat :

Amb l'ajuda d'un motlle d'emplatar posem el tàrtar al centre del plat, desemmotllem i al damunt posem una quenella de cremós d'alvocat.

Meló, Cuscus i curri

Daus de meló i cuscús fregir amb curri

Ingredients :

1 meló no molt madur
200 gr de Cuscús precuinat
1 ceba
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 pastanaga
Oli d'oliva
1 clau aromàtic
1 culleradeta de Curri
1/2 litre de brou de carn o verdures
Espinacs frescos


Tallem la ceba, la pastanaga i els pebrots a daus molt petits. Saltegem lleugerament amb oli i el clau aromàtic. Reservem.

Tallem el meló a rodelles transversalment. Netegem de pipetes i pela. Reservem.

Preparem el cuscús de la manera tradicional amb el brou. Especiem amb el curri. Reservem.
Afegim el cuscús a les verduretes i saltegem una miqueta més.

Marquem el meló en una planxa molt calenta.
Posem al plat, i al damunt una mica del cuscús de curri. Acompanyem amb una amanida d'espinacs fescos.