dilluns, 6 d’octubre del 2008

Suquet de gambes i vieires al safrà

Ingredients :

16 gambes grosses fresques
8 Vieires
2 patates grosses
3 grans d'all
2 tomàquets madurs grossos
1 got de vi blanc
1 cullerada de farina
1 llesca de pa de pagès
1 polsim de safrà
3/4 litre d'aigua


Netegem les vieires i reservem la carn i el coral.
Pelem les gambes i reservem.
En un cassó, saltegem lleugerament els caps i la clova de les gambes amb una miqueta d'oli. Mulle'm amb l'aigua i deixem bullir uns 20 minuts. Colar i reservar.

Escaldem el tomàquet i el pelem, traiem les pepites i tallem a daus d'un cm.
En una cassola, fem un sofregit amb l'all picat finament i el tomàquet concassé.
El sofregit a d'anar molt poc a poc.

Mentrestant, pelem les patates i les tallem daus de 2 cm. Les fregim lleugerament en abundant oli molt calent evitant que agafin color, retirem i reservem en un paper de cuina per assecar l'oli sobrant.

Un cop el sofregit està melós afegim la farina, remenem i posem el vi blanc. Deixem reduir. Afegim les patates i el caldo fet amb els caps de les gambes i deixem bullir fins que les patates estiguin cuites del tot.

Torrem la llesca de pa i fem dauets petits. Reservem.

Al moment just de servir, marquem les gambes i les vieires en una paella amb unes gotes d'oli.
Afegim les gambes i les vieires al suquet calent i deixem bullir just 1 minut.
Afegim el polsim de safrà i tapem. Deixem reposar 1 minut.

Acompanyem el suquet amb els dauets de pa torrat.