dimarts, 7 d’octubre del 2008

Crocant de Vieires

4 vieires
Oli d'oliva

Per el pa de pessic de vieires :
3 vieires
4 ous
150 gr farina especial pastisseria
1 Llevadura en pols
150 ml d'oli d'oliva
sal
Xocolata 70 % cacao o més.
50 gr d'ametlles crocant
20 cl crema de llet

Preparem la massa del pa de pessic batent els rovells d'ou amb una pisca de sal fins que emulsionin, afegim la crema de llet, la farina barrejada amb la llevadura i l'oli d'oliva.
Barregem fins que quedi una mescla consistent.
Netejar les vieires.Tallar les 3 vieires pel pa de pessic a daus no molt petits i afegir a la massa.
Posar en un motlle i coure al forn durant 30 minuts a 180ºC.
Passat aquest temps, retirem el pa de pessic del forn i deixem refredar.
Preparem la xocolata amarga. La desfem al bany maría i la lliguem amb una cullerada de oli d'oliva.
A la hora d'emplatar, desemmotllem el pa de pessic i el tallem a porcions no molt gruixudes. Posem una porció a cada plat.
Marquem la vieira a la paella amb unes gotes d'oli, i la posem al damunt del pa de pessic.Salsejem amb la xocolata amarga i espolvorejem amb l'ametlla crocant.