diumenge, 19 d’octubre del 2008

"Ajoblanco" de festucs, raïm i bacallà

Ingredients :


150 g de festucs pelats
50 gr de ametlles crues
10 g d'all
150 g de molla de pa
200 g de raïm
100 g d'oli
1 l d'aigua
1 raig de vinagre blanc
Sal

250g de bacallà dessalat
1/4 l d'oli
20 cl de crema llet
1 gra d'all
Pebre blanc

Escaldem les ametlles en aigua bullint per poder treure millor la pell.
Pelem les dents d'all i escaldem perquè no es noti tant el gust de l'all.
Posem en un recipient o bé en la gerra de la Thermomix, la molla de pa, les ametlles pelades, els alls escaldats, els festucs, sal, vinagre i triturem tot fins que quedi ben fi.
Mentre es va triturant, afegim a poc a poc l'oli d'oliva.
Ho deixem a la nevera. Pelem i traiem les llavors del raïm. Reservem
Preparem una brandada suau de bacallà.

Bullim el bacallà totalment dessalat 5 minuts, posant-lo amb l'aigua freda.
Escorrem i posem en una cassola amb una mica menys de la meitat de l'oli i l'all, es remena amb força i s'hi afegeix la crema de llet calenta. Passem el batedor i afegim la resta de l'oli poc a poc i el pebre. Reservem.

Posem l'ajoblanco en una gerra de servir. Al fons d'un plat fons hi col.loquem unes quenelles de brandada i el raïm. Servim a taula amb la gerra.